ISPM 15 HT

 

Voor levering van behandelde producten, die voldoen aan de eisen van ISPM no. 15, zijn wij opgenomen in het centraal register van de Stichting Markering Houten Verpakkingen, ons registratienummer is 181.

Korte uitleg ISPM 15

ISPM 15 heeft betrekking op alle houten verpakkingsmateriaal inclusief stuwhout bestemd voor die landen die ISPM 15 als eis bij import stellen. ISPM 15 geeft aan welke producten behandeld dienen te worden, de methoden die hiervoor zijn toegestaan, de wijze waarop de markering op deze producten dient te worden aangebracht.

ISPM 15 geeft aan dat ALLE houtsoorten behandeld en gemarkeerd dienen te worden. Uitzonderingen op ISPM 15 zijn:

  • Hout van 6mm of Dunner
  • Plaatmateriaal van hout, gemaakt d.m.v. verlijmen, hitte en/of druk
  • Houtwol ISPM 15 HT

 

Hittebehandeling

Het hout wordt verhit tot in de kern van een temperatuur van minimaal 56 graden voor een periode van minimaal 30 minuten aaneengesloten is bereikt. Deze behandeling kan toegepast worden op nieuwe en gebruikte producten.

Woodpacker heeft in 2009 als eerste bedrijf in Nederland de ISPM15 certificering behaald als producent zonder droogkamer. Dit betekent dat wij behandeld hout op voorraad hebben liggen en van daaruit de producten maken naar wens van de klant. Dit heeft als voordeel dat wij zeer snel kunnen leveren, want het product hoeft niet meer de droogkamer in na montage.