Stuur Een Bericht

info@woodpacker.nl

Bel ons direct
(+31) 0512 52 34 84

Bel ons direct

(+31) 0512 52 34 84

ISPM15 HT

Voor levering van behandelde producten, die voldoen aan de eisen van ISPM no. 15, zijn wij opgenomen in het centraal register van de Stichting Markering Houten Verpakkingen, ons registratienummer is NL-181.

Korte uitleg ISPM15 HT

ISPM15 HT is een behandeling van hout dat er voor zorgt dat levend ongedierte zich niet via houten verpakkingen kan verspreiden. Het behandelde hout wordt voorzien van het IPPC-merkteken. Het merkteken toont aan uit welk land en van welke leverancier het product afkomstig is.

ISPM15 geldt voor transport van houten verpakkingen, pallets en stuwhout buiten de EU. Op de website van SMHV vind u de eisen per land.

Uitzonderingen op ISPM15 zijn:

  • Hout van 6mm of dunner
  • Plaatmateriaal van hout, gemaakt d.m.v. verlijmen, hitte en/of druk
  • Geschenkverpakkingen voor o.a. wijn en sigaren
  • Zaagsel, houtspaanders en houtwol ISPM15 HT
  • Alle houten delen die permanent vastzitten aan containers en vrachtwagens.

Hittebehandeling

Het hout wordt gedurende een periode van minimaal 30 minuten aaneengesloten tot in de kern verhit tot een temperatuur van minimaal 56 graden. Deze behandeling kan toegepast worden op zowel nieuwe als gebruikte producten.

In 2009 hebben wij, als eerste bedrijf in Nederland, de ISPM15 certificering behaald als producent zonder droogkamer. Dit betekent dat wij behandeld hout op voorraad hebben liggen en van daaruit de producten geheel op maat en wens van de klant maken. Omdat het product na montage niet meer de droogkamer in hoeft, zijn onze levertijden relatief korter dan de concurrent.

Vraag een offerte aan!

Call Now Button