ISPM15 Pallets

ISPM15 pallets hebben een HT behandeling ondergaan. Dit is een behandeling van hout die ervoor zorgt dat levend ongedierte zich niet via houten verpakkingen kan verspreiden. De behandeling is verplicht voor verpakkingen die gebruikt worden voor het beschermen of transport van goederen. Het behandelde hout wordt voorzien van het IPPC-merkteken. Het merkteken toont aan uit welk land en van welke leverancier het product afkomstig is. Woodpacker heeft een ruim aanbod aan houten pallets. Met een ISPM15 pallet is vervoer zowel binnen als buiten Europa mogelijk.

Korte uitleg ISPM15 pallets

Voor levering van behandelde producten, die voldoen aan de eisen van ISPM no. 15, zijn wij opgenomen in het centraal register van de Stichting Markering Houten Verpakkingen, ons registratienummer is NL-181. Aangezien hout een natuurproduct is, zit er vaak levend ongedierte in. Deze schadelijke organismen in de houten pallets zijn te voorkomen door ze te behandelen conform ISPM 15.

Dit omvat onder meer pallets, stuwmateriaal, kratten, verpakkingsblokken, vaten en kisten.

Waarvoor geldt ISPM15?

ISPM15 geldt voor transport van houten verpakkingen, pallets en stuwhout buiten de EU. Op de website van SMHV vindt u de eisen per land. Landen die ervoor kiezen om deel te nemen aan het ISPM 15-programma accepteren en exporteren alleen correct behandelde en gemarkeerde pallets.

Uitzonderingen op ISPM15 zijn:

  • Hout van 6mm of dunner;
  • Plaatmateriaal van hout, gemaakt d.m.v. verlijmen, hitte en/of druk;
  • Geschenkverpakkingen voor o.a. wijn en sigaren;
  • Zaagsel, houtspaanders en houtwol ISPM15 HT;
  • Alle houten delen die permanent vastzitten aan containers en vrachtwagens.

Hittebehandeling

Pallets die aan de ISPM-15 normen voldoen, zijn bewerkt volgens een hittebehandeling, ook wel Heat Treatment (HT) genoemd. In dit behandelplan staat precies aangegeven aan welke normen de behandeling moet voldoen.

ISPM15 Heat Treatment behandeling

Het hout van ISPM15 pallets wordt gedurende een periode van minimaal 30 minuten aaneengesloten tot in de kern verhit tot een temperatuur van minimaal 56 graden. Deze behandeling kan toegepast worden op zowel nieuwe als gebruikte producten.

In 2009 hebben wij, als eerste bedrijf in Nederland, de ISPM15 certificering behaald als producent zonder droogkamer. Dit betekent dat wij behandeld hout op voorraad hebben liggen en van daaruit de producten geheel op maat en wens van de klant maken. Omdat het product na montage niet meer de droogkamer in hoeft, zijn onze levertijden relatief korter dan de concurrent.

Vraag een offerte aan!

Call Now Button