ISPM15 HT

 

Voor levering van behandelde producten, die voldoen aan de eisen van ISPM15, zijn wij opgenomen in het centraal register van de Stichting Markering Houten Verpakkingen, ons registratienummer is NL-181.

Korte uitleg ISPM15

ISPM15 HT is een behandeling van hout dat er voor zorgt dat levend ongedierte zich niet via houten verpakkingen kan verspreiden. Het behandelde hout wordt voorzien van het IPPC-merkteken. Het merkteken toont aan uit welk land en van welke leverancier het product afkomstig is.

ISPM15 geldt voor transport van houten verpakkingen, pallets en stuwhout buiten de EU. Op de website van SMHV vind u de eisen per land.

Uitzonderingen op ISPM15 behandeling zijn:

  • Hout van 6mm of dunner
  • Plaatmateriaal van hout, gemaakt d.m.v. verlijmen, hitte en/of druk
  • Geschenkverpakkingen voor o.a. wijn en sigaren
  • Zaagsel, houtspaanders en houtwol ISPM15 HT
  • Alle houten delen die permanent vastzitten aan containers en vrachtwagens.

 

 

Hittebehandeling

Het hout wordt gedurende een periode van minimaal 30 minuten aaneengesloten tot in de kern verhit tot een temperatuur van minimaal 56 graden. Deze behandeling kan toegepast worden op nieuwe en gebruikte producten.

In 2009 heeft Woodpacker, als eerste bedrijf in Nederland, de ISPM15 certificering behaald als producent zonder droogkamer. Dit betekent dat wij behandeld hout op voorraad hebben liggen en van daaruit de producten geheel op maat en wens van de klant maken. Hierdoor kunnen wij sneller leveren, aangezien het product na montage niet meer de droogkamer in hoeft.