Stuur Een Bericht

info@woodpacker.nl

Bel ons direct
(+31) 0512 52 34 84

Bel ons direct

(+31) 0512 52 34 84

Europallet nieuw

Europallet kopen

Europallet nodig? Woodpacker Pallets levert ze nieuw, met EPAL certificering, in zowel grote als kleine hoeveelheden. Wij beschikken over een overdekte opslagruimte, zodat pallets droog blijven. Daardoor zijn ze ook geschikt voor levering aan de foodindustrie. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan om nieuwe europallets te kopen!

Specificatie Europallet
Lengte: 120 cm
Breedte: 80 cm
Hoogte: 14,4 cm
Insteek: vierweg
Behandeling: ISPM15 HT
Dynamische belasting: 1500 kg


De europallet: het populairste type pallet in Europa

De europallet wordt gebruikt als transportmiddel, ladingdrager of opslageenheid. Het maximale gewicht dat de pallet kan dragen, is ongeveer 1500 kilogram. Althans, dit is het gecertificeerde draaggewicht, want een onbeschadigd exemplaar kan met gemak 2000 kilogram dragen. Naast nieuwe exemplaren kunt u bij ons ook gebruikte Europallets kopen. Andere nieuwe pallets die we leveren zijn onder meer CP1 pallets en CP9 pallets.

De afmetingen van europallets zijn 80 centimeter breed en 120 centimeter lang. De hoogte bedraagt 14,4 millimeter. Volgens de laatst bekende cijfers zijn er zo’n 450 miljoen exemplaren in omloop. Daarmee is het ook de meest gebruikte wisselpallet ter wereld.

Door constante kwaliteitswaarborging vanuit EPAL en het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt de pallet voor veilige en betrouwbare prestaties. Het meervoudige gebruik van de pallet maakt het een duurzaam product. Bij een defect is Woodpacker een gecertificeerd bedrijf voor het uitvoeren van reparaties.

Europallet
Europallets

Uitwisseling van pallets

Rondom de EPAL europallet is een compleet ruilsysteem ontwikkeld. Bij levering van vracht op pallets, gaan eerder gebruikte pallets retour met de leverancier. Zo ontstaat een gesloten systeem. We krijgen vaak de vraag wat de ruilwaarde van zo’n pallet is. Het statiegeld ligt tussen de 7 en 10 euro, afhankelijk van de staat.

Hoe dan ook, er is relatief veel vraag naar gloednieuwe pallets. Daarom is het mogelijk om deze nieuwe exemplaren bij Woodpacker te kopen. Wij bieden echter ook gebruikte Europallets aan in ons assortiment. Dit zijn de belangrijkste voordelen van deze pallet op een rij: 

  • Meest gebruikte type in Europa
  • Wereldwijd inzetbaar
  • Kwaliteitscontrole door EPAL
  • Draagvermogen maar liefst 1500 kg
  • Reparatie door gecertificeerde bedrijven


ISPM15 gecertificeerde pallets

Woodpacker Pallets levert ISPM15 gecertificeerde pallets. Dit wil zeggen dat het hout een behandeling heeft ondergaan, die voorkomt dat levend ongedierte zich kan verspreiden door mee te reizen in het hout.

Dit is noodzakelijk wanneer u pallets gebruikt voor export naar landen buiten Europa. Het hout wordt gedurende minimaal 30 minuten aaneengesloten verhit tot een temperatuur van 56 graden, zodat het ongedierte geen kans krijgt om te overleven.

Overigens zijn onze europallets ook geschikt voor de voedselindustrie, aangezien we ze droog bewaren. Dit is noodzakelijk om aan hygiënevoorschriften te kunnen voldoen.


Europallets, een initiatief van de Europese spoorwegen

De EPAL europallet is kort na de tweede wereldoorlog ontwikkeld. Het was een initiatief van de UIC, het samenwerkingsverband van Europese spoorwegmaatschappijen. Zij wilden graag een standaardmaat pallet die makkelijk te laden is in of op spoorwegwagons.

Daarbij is EPAL in het leven geroepen om de kwaliteitscontrole en het ruilsysteem te handhaven. Veel zijn te herkennen aan een logo van een nationale spoorwegmaatschappij, zoals de DB uit Duitsland en de FS uit Italië. Aan het kenmerk UIC of EPAL is te zien of je over een gecertificeerd product beschikt.

Europallets worden tegenwoordig in de meeste Europese landen geproduceerd. Maar ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en China zijn er fabrieken.

Europallets nieuw
Europallets kopen

Europallet kopen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Voor transporteurs zijn pallets onmisbaar. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij weten alles op het gebied van pallets, en kunnen u dus moeiteloos helpen met het maken van de juiste keuze. Ook voor maatwerk op het gebied van hout kunt u bij ons terecht.

Uiteraard is het mogelijk om hieronder direct een offerte aan te vragen, die vanzelfsprekend vrijblijvend is. Geef aan wat u nodig heeft en u krijgt van ons een scherpe offerte voor het leveren van de europallet.

Vraag een offerte aan!

Call Now Button