Europallets

Europallets kopen doet u bij Woodpacker. U kunt hier eenvoudig een offerte voor de europallet aanvragen. Daarbij kiest u uit zowel nieuw als gebruikt.

Uiteraard zijn de pallets voorzien van een EPAL certificering en zorgen wij voor een ISPM15-HT behandeling. We slaan onze Europallets droog op, zodat ze ook geschikt zijn voor de voedingsindustrie. Vraag direct een offerte aan!


De europallet: kies het juiste exemplaar

Wanneer u europallets nodig heeft, kunt u bij Woodpacker kiezen uit verschillende opties. Want wij verkopen ze niet alleen gloednieuw, maar ook gebruikt. Hieronder ziet u onze verschillende opties. Sluiten de specificaties niet aan bij uw wensen? Misschien heeft u dan een CP9 pallet, CP3 pallet, CP1 pallet of display pallet nodig. Ook voor maatwerk kunt u bij ons terecht.

Kies uw Europallet

euro-pallet-nieuw

Nieuwe Europallets

Nieuwe europallets kopen? Wij produceren en leveren ze in absolute topkwaliteit. Dankzij onze droge opslag zijn deze pallets ook ideaal voor de foodindustrie.

Euro-pallet-gebruikt_Woodpacker-1

Gebruikte Europallets

Met gebruikte europallets bent u voordeliger uit. Elk gebruikte exemplaar is van uitstekende kwaliteit. Vakkundig geïnspecteerd en waar nodig gerepareerd.

Europallet B keuze

B-Keuze Europallets

Hoeven uw gebruikte europallets er niet als nieuw uit te zien? Vaak volstaan ook onze B-keuze pallets. Het is hoe dan ook de voordeligste keuze bij Woodpacker!

europallets bij Woodpacker

Afmetingen europallets

Europallets zijn de populairste pallets binnen Europa, maar ook in de rest van de wereld komt u ze veel tegen. De europallet wordt gebruikt als transportmiddel, ladingdrager en opslageenheid. Hoewel het gecertificeerde draaggewicht 1500 kilogram bedraagt, kan een onbeschadigd exemplaar probleemloos 2000 kilogram dragen.

De afmetingen van Europallets zijn altijd hetzelfde: 80 centimeter breed, 120 centimeter lang en 14,4 centimeter hoog.

 

Specificatie Europallets
Lengte:  120 cm
Breedte:  80 cm
Hoogte:  14,4 cm
Insteek:  vierweg
Behandeling:  ISPM15 HT
Dynamische belasting:  1500 kg

Uitwisseling van pallets

EPAL europallets rouleren in een handig ruilsysteem. Transporteurs nemen gebruikte pallets retour bij levering van goederen op nieuwe pallets. De vergoeding van een europallet ligt tussen de 2 en 5 euro, afhankelijk van de staat van een exemplaar.

Het ruilsysteem maakt dit type pallet geliefd voor talloze toepassingen. Niet alleen in Europa, maar ook daarbuiten. Dit zijn de belangrijkste redenen om voor de europallet te kiezen:

  • Meest gebruikte type in Europa
  • Wereldwijd inzetbaar
  • Kwaliteitscontrole door EPAL
  • Draagvermogen maar liefst 1500 kg
  • Reparatie door gecertificeerde bedrijven
Europallets kopen

ISPM15 behandeling

Bij Woodpacker Pallets koopt u uitsluitend EPAL gecertificeerde europallets. Maar ze zijn ook ISPM15-HT behandeld. Wat betekent dat? Het geeft aan dat een pallet een hittebehandeling heeft ondergaan, die voorkomt dat ongedierte zich in het hout kan nestelen.

ISPM15 is noodzakelijk voor de export van pallets naar een groot aantal landen buiten Europa. De regeling voorkomt dat bijvoorbeeld insecten zich ongewenst over de wereld kunnen verspreiden.

Bij een ISMP15 behandeling van uw europallet wordt het hout minimaal 30 minuten verhit tot een temperatuur van maar liefst 56 graden. Hier komt nog bij dat wij europallets droog kunnen bewaren, zodat ze uitermate hygiënisch zijn. Ideaal wanneer u pallets gebruikt in de voedingsindustrie!

Europallets, een initiatief van de Europese spoorwegen

Al 70 jaar lang zijn Europallets in gebruik. Dit type pallet is kort na de tweede wereldoorlog ontwikkeld door de de UIC, een samenwerkingsverband van verschillende Europese spoorwegmaatschappijen. Het doel was een pallet te maken die makkelijk te laden en lossen is in spoorwegwagons.

Europallets

De EPAL is in het leven geroepen om de kwaliteitscontrole uit te voeren. Goed om te weten: Woodpacker is een EPAL gecertificeerde pallethandel. Naast het EPAL logo, zit er op een Europallet vaak ook een logo van een nationale spoorwegmaatschappij. Denk aan de DB uit Duitsland, FS uit Italië en CD uit Tsjechië.

Overigens vindt de productie van europallets niet meer uitsluitend plaats in Europa. Ook fabrieken in onder meer China en de Verenigde Staten maken deze pallets.

Offerte voor europallets kopen bij Woodpacker

Het maakt niet uit waar u de europallet voor nodig heeft: transport, opslag of desnoods het maken van meubels. Wij leveren de pallets voor u, ook in grote hoeveelheden. Dit type pallet speelt een belangrijke rol binnen de logistiek. Dit zorgt voor een enorme vraag, waar wij gelukkig aan kunnen voldoen.

We maken graag een scherpe offerte voor u, die u kunt aanvragen via het contactformulier hieronder. U kunt dit formulier ook gebruiken wanneer u vragen heeft. Of bel: 0512 523 84. We beantwoorden graag al uw vragen en helpen u met het bestellen van Europallets!

Vraag een offerte aan!

Call Now Button